Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Στοίχημα Primera Liga: ΒΑΛΕΝΘΙΑ – ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Άκρως θετική η πρώτη του Βαλβέρδε στον πάγκο των «νυχτερίδων», που επικράτησαν εκτός έδρας της Οσασούνα με 1-0. Το γκολ ο Σολδάδο στο 55’, χωρίς η ομάδα να απειληθεί ιδιαίτερα. Το σκηνικό επαναλήφθηκε και μεσοβδόμαδα για το κύπελλο, με τη Βαλένθια να φεύγει και πάλι νικήτρια, με 0-2 αυτή τη φορά (Ντάνι Παρέχο 48’, Σολδάδο 93’). Τρίτη συνεχόμενη νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, σε καμιά δεν παραβιάστηκε η εστία της. Πολύ καλή η παράδοση με τη Ράγιο, από την οποία δεν έχει χάσει εντός τα τελευταία 20 χρόνια, 8-1-1 οι 10 πρόσφατες αναμετρήσεις τους ανεξαρτήτου έδρας. Εκτός ο αμυντικός Ρουίζ (12 συμμ.) και οι μέσοι Γκάγκο (12 συμμ.), Κανάλες.



ΡΑΓΙΟ ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ: Τη Δευτέρα υποδέχθηκε την ανεβασμένη Σαραγόσα και κάνοντας κακό παιχνίδι έχασε δίκαια με 0-2, δεχόμενη από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο. Με τρεις ήττες στα 4 τελευταία η Ράγιο απομακρύνθηκε από το πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα και έπεσε στη 13η θέση, σε απόσταση ασφαλείας από την τελευταία τριάδα (+7). Έχει μείνει άσφαιρη στα 3 τελευταία σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στην κατηγορία. Τιμωρημένος ο μέσος Χάβι Φουέγο (15 συμμ.). Εκτός ο αμυντικός Ρόδρι (4 συμμ.) και ο μέσος Χοσέ Κάρλος (13 συμμ./1 γκ.).


ΠΡΟΤΑΣΗ: Το κλίμα έχει αλλάξει στη Βαλένθια με την έλευση του Βαλβέρδε, που πηγαίνει για την πρώτη του νίκη με τη νέα του ομάδα μπροστά στο κοινό του. Χαμηλός βέβαια ο άσος στο 1.45