Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Serie A: Με το μυαλό στο ντέρμπι Γιούβε και Ίντερ

Λίγες μέρες πριν το μεγάλο μεταξύ τους ντέρμπι, Γιουβέντους και Ίντερ παίζουν εντός έδρας με τις ντεφορμέ Μπολόνια και Σαμπντόρια αντίστοιχα και τα Under έχουν αρκετές πιθανότητες στη λογική ότι αμφότερες θα θελήσουν να κερδίσουν στο ρελαντί και δύσκολα θα απειληθούν. Χωρίς Καβάνι η Νάπολι που έχει δύσκολο έργο στην Αταλάντα



21:45 ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ-ΜΠΟΛΟΝΙΑ  

Με την αμέριστη συμπαράσταση της διαιτησίας πήρε το τρίποντο στην Κατάνια η Γιουβέντους. Το γκολ του Βιδάλ έκρινε το ματς για τους «μπιανκονέρι» (1-0), όμως ξεκίνησε από θέση οφσάιντ, ενώ οι Σικελοί είχαν σκοράρει αλλά το τέρμα ακυρώθηκε λανθασμένα. Η επίδειξη δύναμης της «Γηραιάς Κυρίας» φάνηκε κυρίως στον τρόπο με τον οποίο ακυρώθηκε το γκολ της Κατάνια, ο βοηθός έτρεξε προς τη σέντρα, ο διαιτητής έδειξε επίσης σέντρα αλλά τα πάντα άλλαξαν μετά από υπόδειξη του... παίκτη της Γιουβέντους Πέπε που έκανε προθέρμανση! Με αυτά και με αυτά, η Γιουβέντους πέτυχε την τέταρτη σερί νίκη της και παραμένει στο +3 από τη Νάπολι, για το σημερινό παιχνίδι ο τιμωρημένος Κόντε αναμένεται να φρεσκάρει την ενδεκάδα του δίχως να υπολογίζει στον Βιδάλ που συμπλήρωσε κάρτες αλλά και στον τραυματία Μαρκίζιο που έχει χάσει τα προηγούμενα, αντίθετα επιστρέφει ο Λούσιο.

Παρότι είχε τον έλεγχο στο πρώτο 25λεπτο, η Μπολόνια δέχτηκε το γκολ από στημένη φάση και στη συνέχεια δεν μπόρεσε ουσιαστικά ποτέ να επιστρέψει στο εντός έδρας ματς με την Ίντερ. Οι «νερατζούρι» έβαλαν και δεύτερο γκολ σε αντεπίθεση και παρά τη μείωση του σκορ κατάφεραν να πάρουν το δίκαιο τρίποντο. Το 3-1 ήταν η τρίτη σερί ήττα της Μπολόνια που δεν πατάει καλά στα πόδια της και πάει στο Τορίνο έχοντας ως όπλο την παράδοση καθώς στα τρία τελευταία με γηπεδούχο τη Γιουβέντους δεν έχει χάσει. Πολύ καθοριστική, πάντως, η απουσία του διεθνούς άσου Ντιαμάντι που είναι τιμωρημένος, ενώ οι Νατάλι, Ακουαφρέσκα, Πέρες και Χιμένες συνεχίζουν στα πιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παρά το νικηφόρο σερί, η Γιουβέντους δεν ενθουσιάζει με την απόδοσή της εδώ και αρκετές εβδομάδες, βέβαια παραμένει το φαβορί για να πάρει το τρίποντο. Ο άσος δεν έχει κάποια αξία, προτιμότερο πάντως το Under, ευελπιστώντας πως οι «μπιανκονέρι» θα μείνουν στα ρηχά νερά και δε θα ανοίξουν πολύ το σκορ έχοντας το νου τους και στο σαββατιάτικο ντέρμπι με την Ίντερ. Άλλωστε, δύσκολα θα απειληθούν από την μετριότατη Μπολόνια που θα αγωνιστεί και χωρίς τον Ντιαμάντι.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
21:45 ΙΝΤΕΡ-ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
Συνεχίζει την ανοδική της πορεία η Ίντερ, έφτασε τις πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα και επτά συμπεριλαμβανομένου και της Ευρώπης και παραμένει στο -4 από την πρώτη Γιουβέντους στην έδρα της οποίας θα πάει το Σάββατο. Οι «νερατζούρι» έπαιξαν αρκετά έξυπνα κόντρα στην Μπολόνια και πήραν δίκαια το διπλό με 3-1, με τον Παλάσιο να δίνει δύο ασίστ. Αλλαγές αναμένεται να κάνει ο Στραματσιόνι ενόψει και του ντέρμπι στο Τορίνο, δεν υπολογίζει σήμερα στον τιμωρημένο αμυντικό Ζέσους, ενώ οι Όμπι, Σνάιντερ και Κουτίνιο συνεχίζουν στα πιτς.
Μακρινή ανάμνηση το καλό ξεκίνημα για την Σαμπντόρια, η κατρακύλα του τελευταίου μήνα δεν σταμάτησε ούτε στο εντός έδρας ματς με την Κάλιαρι, στο οποίοι οι Γενοβέζοι ήταν ακίνδυνοι και δίκαια έχασαν με 1-0. Σε δύσκολη θέση ο Φεράρα μετά τις τέσσερις σερί ήττες, το κυριακάτικο ματς με την Αταλάντα θα κρίνει πάρα πολλά καθώς δεν υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για το σημερινό στο Μιλάνο. Ξεπέρασαν τα προβλήματα που αποκόμισαν με την Κάλιαρι οι Μουνάρι και Μάξι Λόπες, αντίθετα παραμένουν στα πιτς οι Κρίστισιτς, Μαρέσκα, Πότσι και Ομπιάνγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Παρόλο που είναι φορμαρισμένη, εντούτοις δε συνηθίζει να «σκοτώνει» τον αντίπαλο η Ίντερ. Με δεδομένο ότι έχει και το ντέρμπι με τη Γιουβέντους το Σάββατο, ίσως ρίξει ακόμα περισσότερο ταχύτητα και έτσι η επιλογή μας είναι το Under, άλλωστε η ντεφορμέ Σαμπντόρια δύσκολα φτιάχνει φάσεις και ακόμα πιο δύσκολα σκοράρει.