Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Champions League: 7ος όμιλος

Παρά τα πολλά αμυντικά προβλήματα, η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί κόντρα στη Σέλτικ, ενώ με την... πλάτη στον τοίχο, η Σπαρτάκ υποδέχεται την Μπενφίκα στη Μόσχα.

19:00 ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ
Από τον παράδεισο στην κόλαση βρέθηκε για δεύτερη σερί αγωνιστική στο Champions League, η Σπαρτάκ Μόσχας. Όπως και στον εκτός έδρας αγώνα με την Μπαρτσελόνα, έτσι και εντός έδρας με τη Σέλτικ, βρέθηκε να χάνει από νωρίς, έκανε την ανατροπή και στο τέλος ηττήθηκε και πάλι με 3-2.
Στο ίδιο έργο θεατές και στο πρωτάθλημα, καθώς μετά την εντός έδρας καθαρή ήττα (2-0) από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πήγε στην έδρα της Ανζί, προηγήθηκε και στο τέλος ηττήθηκε με 2-1, χάρη σε αυτογκόλ του Ινσαουράλδε, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Τις τρεις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις έφτασαν οι Μοσχοβίτες και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι αυτό που λείπει από το παιχνίδι τους είναι η διάρκεια. Κόντρα στην Μπενφίκα η νίκη είναι μονόδρομος, αν θέλουν να έχουν ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Σοβαρό πρόβλημα στον... άσο για τον Ουνάι Έμερι, ο οποίος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον τρίτο τερματοφύλακα, μιας που οι δύο πρώτοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Αμφίβολος είναι ο πολύτιμος επιθετικός Εμενίκε, ενώ εκτός είναι ο Γιάκοβλεφ.
Εντός προγράμματος ήττα για την Μπενφίκα, στην προηγούμενη αγωνιστική του Champions League, με 2-0 από την Μπαρτσελόνα στο «Ντα Λουζ». Το θετικό αποτέλεσμα στη Ρωσία πρέπει να έλθει πάση θυσία, ώστε η φιλοξενούμενη να μην μπει σε περιπέτειες και να μείνει μέσα στο παιχνίδι για τη δεύτερη θέση.
Στους 13 τελευταίους της αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις, η Μπενφίκα έχει μόλις μια ήττα, αυτή από τους «μπλαουγκράνα». Σημαντικές απουσίες για τους φιλοξενούμενους, με τον Αϊμάρ να είναι η πιο σημαντική. Εκτός είναι επίσης οι Νολίτο και Κάρλος Μαρτίνεζ, ενώ έτοιμος είναι ο Γκαϊτάν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Η Σπαρτάκ δεν έχει άλλη επιλογή από το να βγει στην επίθεση, ώστε να φτάσει στη νίκη. Οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, για να μπορέσουν να φτάσουν στο πολυπόθητο τρίποντο, όμως η ασταθής τους άμυνα δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη και γι' αυτό θα πάμε στη λογική του Over 2,5 και όχι σε κάποιο σημείο.

21:45 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΣΕΛΤΙΚ 


Με στόχο το 3Χ3 που θα την φέρει πιο κοντά όχι μόνο στην εξασφάλιση της πρόκρισης, αλλά και στην κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Σέλτικ. Οι «μπλαουγκράνα» είναι το μεγάλο φαβορί κόντρα στους «Καθολικούς», όμως η παράδοση λέει ότι παραδοσιακά δυσκολεύονται κόντρα στη συγκεκριμένη αντίπαλο.
Αν και στα πέντε τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, η Μπαρτσελόνα είναι αήττητη, οι τρεις νίκες που μετρά, έχουν έρθει οριακά. Τα προβλήματα στην άμυνα είναι πολλά και φέτος δέχεται με σχετική άνεση το γκολ, απόδειξη η εκτός έδρας νίκη με 4-5 επί της Ντεπορτίβο λα Κορούνια για το πρωτάθλημα, με τον Μέσι να βγάζει και πάλι τα... κάστανα από τη φωτιά.
Στις δεδομένες απουσίες των Πουγιόλ, Πικέ, Ντάνιελ Άλβες, Κουένκα και Τιάγκο Αλκάνταρα, προστίθεται και αυτή του τιμωρημένου Σέρχιο Μπουσκέτς, ο οποίος αποβλήθηκε στο παιχνίδι με την Μπενφίκα και τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές.
Από τη στιγμή που στο πρωτάθλημα Σκωτίας παίζει ουσιαστικά χωρίς... αντίπαλο, η Σέλτικ έχει επικεντρωθεί στο Champions League, όπου μετά από δύο αγωνιστικές παραμένει αήττητη, έχοντας τέσσερις βαθμούς συγκομιδή. Ουσιαστική στον εκτός έδρας αγώνα με την Σπαρτάκ, πήρε το διπλό (2-3) στο τέλος του αγώνα και πλέον έχει βάλει τις βάσεις για την πρόκριση.
Στο «Καμπ Νόου» πάει για το θετικό αποτέλεσμα και δύσκολα θ' ανοιχτεί για το κάτι παραπάνω. Στόχος της είναι να... χτυπήσει την ευάλωτη άμυνα της Μπαρτσελόνα στην αντεπίθεση, όπως έκανε και στη Ρωσία. Εκτός είναι οι Νουιουί και ΜακΓκέοχ, ενώ στην αποστολή είναι κανονικά οι Μπράουν, Κόμονς, Σαμαράς και Φόρεστ, που απουσίασαν από το τελευταίο παιχνίδι της Σέλτικ, για το Champions League.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:
Η Μπαρτσελόνα θα μπει αποφασισμένη για τη νίκη και η Σέλτικ θα έχει δύσκολο έργο. Οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την... επιθετικότητα των «μπλαουγκράνα» και να χτυπήσουν στην κόντρα. Αν κρίνει κανείς από την εικόνα που παρουσιάζουν οι Καταλανοί στην άμυνα, το να σκοράρουν αμφότερες οι ομάδες είναι μια αρκετά καλή επιλογή για ποντάρισμα.