Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Preview Primera Liga:ΕΣΠΑΝΙΟΛ – ΜΑΛΑΓΑ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ: 8-1-13
ΠΕΡΥΣΙ: ΕΣΠΑΝΙΟΛ - ΜΑΛΑΓΑ

ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Εσπανιόλ, επικρατώντας της Ράγιο Βαγιεκάνο εντός έδρας με 3-2. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 12’, αλλά με δύο γκολ του Βερντού (37’, 48’) πήρε το προβάδισμα. Η Ράγιο βρήκε τρόπο να αντιδράσει στο 63’ αλλά δέχτηκε καθοριστική κόκκινη στο 68’, με αποτέλεσμα η Εσπανιόλ να πιέσει και να πετύχει το γκολ της νίκης στο 92’ με τον Στουάνι, που είχε μπει ως αλλαγή. Πήρε βαθμολογική ανάσα μένοντας αήττητη για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, αλλά ακόμα ισοβαθμεί με την Οσασούνα στην ουρά της βαθμολογίας. Έχει δεχτεί γκολ και στα 4 φετινά εντός, 3 από τα οποία ήταν over. Τιμωρημένος ο κεντρικός αμυντικός Κολότο (2 συμμ.). Εκτός ο βασικός δεξιός μπακ Χάβι Λόπεζ (8 συμμ./1 γκ.). Αμφίβολος ο αριστερός εξτρέμ Αλμπίν (2 συμμ.).


ΕΝΤΟΣ: 1-1-2
ΓΚΟΛ: 7-8
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5: 1-2-2

ΜΑΛΑΓΑ: Επιστροφή στις νίκες για τη Μάλαγα το προηγούμενο Σάββατο. Καλύτερη της Βαγιαδολίδ στην εντός έδρας αναμέτρηση για το πρωτάθλημα, βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 9' αλλά ισοφάρισε στο 37' με τον Ίσκο. Στο 81' οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10', ο Χοακίν έχασε πέναλτι στο 85', αλλά "εξιλεώθηκε" στο 87' με το νικητήριο γκολ της Μάλαγα. Ο Χοακίν καθάρισε και στο ματς με τη Μίλαν την Τετάρτη με πανομοιότυπο τρόπο, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ στη νίκη της ομάδας του με 1-0 (64'), έχοντας χάσει πάλι πέναλτι στο 45'. Τρεις μήνες απλήρωτοι είναι οι παίχτες της Μάλαγα αλλά φέτος έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο με τη μέχρι τώρα παρουσία τους, πετυχαίνοντας το 3 στα 3 στην παρθενική τους εμφάνιση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στα 5 ευρωπαϊκά παιχνίδια (μαζί με τα προκριματικά με τον ΠΑΟ) δε έχουν δεχτεί ακόμα γκολ. Έχουν μόλις μια ήττα στην Πριμέρα και βρίσκονται σταθερά στην 3η θέση, 5 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Καλή η πρόσφατη παράδοση με την Εσπανιόλ, έχοντας κερδίσει στις 4 από τις 5 τελευταίες συναντήσεις τους (4-0-1). Εκτός έδρας μετράει 3 στα 4 under. Αμφίβολοι σήμερα ο δεξιός μπακ Σέρχιο Σάντσες (3 συμμ.) και ο αριστερός μπακ Μονρεάλ (7 συμμ./1 ασίστ). Παραμένουν εκτός οι μέσοι Μπουονανότε (2 συμμ./1 ασίστ), Τουλαλάν (3 συμμ.), Ζούλιο Μπαπτίστα.

ΕΚΤΟΣ: 2-1-1
ΓΚΟΛ: 3-2
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5: 4-0-1

ΠΡΟΤΑΣΗ: Πολύ καλή ομάδα η Μάλαγα, δύσκολα να την κοντράρεις. Ούτε και η Εσπανιόλ βγάζει σιγουριά. Αν οι φιλοξενούμενοι βγάλουν κούραση από το ευρωπαϊκό παιχνίδι και οι γηπεδούχοι παίξουν ψυχωμένα όπως με τη Ράγιο, πιθανή η ισοπαλία