Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Κώστας Κατσουράνης: Το περίμενα ότι θα δάκρυζε.

Θυμίζει κάτι από Ελλάδα ο Φερνάντο Σάντος, που ήταν η μεγάλη αποκάλυψη μετά την πρόκριση της «γαλανόλευκης» επί της Ρουμανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η βραδιά της Δευτέρας ήταν μεγαλειώδης για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας, που με δύο από τις πιο μεστές εμφανίσεις απέναντι στο σύνολο του Βίκτορ Πιτούρκα πήρε το εισιτήριο για τα τελικά της διοργάνωσης.

Η προσπάθεια δύο χρόνων χρειάστηκε και δύο αγώνες μπαράζ για να γραφτεί τελικά ένα αίσιο τέλος, με συνολικό σκορ 4-2 υπέρ των Ελλήνων.


Εντός αγωνιστικών χώρων, λίγη παραπάνω από τη λάμψη της δόξας πήρε ο Κώστας Μήτρογλου, που έδωσε στην ελληνική ομάδα τα τρία από τα τέσσερα τέρματα της πρόκρισης.
Εκτός αυτών, και με τη λήξη του δεύτερου 90λεπτου, οι προβολείς έπεσαν στον Πορτογάλο τεχνικό… με την ελληνική ψυχή!

Ο ίδιος έτρεξε πρώτος στο "γαλανόλευκο" κομμάτι της κερκίδας, πανηγυρίζοντας σαν μικρό παιδί το όνειρο της Βραζιλίας, αφήνοντας τη συγκίνηση του να φανεί.

"Η Εθνική του δίνει την ευκαιρία να είναι περισσότερο χαλαρός. Είναι Πορτογάλος, είναι πιο κοντά σ’ εμάς. Νιώθει Έλληνας. Εγώ που τον ξέρω το περίμενα ότι θα δάκρυζε. Λογικό.
Υπήρχε πίεση σε όλους μας. Είναι δύο χρόνια αγωνίας και προσπάθειας για να περάσουμε Βραζιλία", δήλωσε σχετικά ο Κώστας Κατσουράνης, που τον γνωρίζει και από την κοινή τους παρουσία στην ΑΕΚ.

Ο στόχος του Ρίο ήταν και ο όρος του Φερνάντο Σάντος προκειμένου να υπογράψει το νέο συμβόλαιο που του προτάθηκε από την ΕΠΟ.
Η ελληνική ομοσπονδία ποδοσφαίρου θέλει τον έμπειρο τεχνικό στο τιμόνι της ομάδας και για το δρόμο του Euro 2016.