Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Preview Προκριματικά Παγκόσμιου Κυπέλλου: Ελβετία -Σλοβενία



21:00 ΕΛΒΕΤΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ

 

ΓΗΠΕΔΟ: «ΣΤΑΝΤ ΝΤΕ ΣΟΥΙΣ»

ΕΛΒΕΤΙΑ: Τη πρώτη θέση στον όμιλο εξασφάλισε η ομάδα της Ελβετία στην νίκη επί της Αλβανίας στα Τίρανα με 2-1. Οι Ελβετοί έχουν μείνει αήττητοι μέχρι τώρα, με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες στον όμιλο, έχοντας 21 βαθμούς. Στο παιχνίδι με την Αλβανία, δεν ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της αλλά ήταν πιο ουσιαστική και κατάφερε και μετουσίωσε τις ευκαιρίες τις σε γκολ. Σε ένα νωθρό πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι παρέμεινε στο 0-0΄. Μπήκε δυνατά στο δεύτερο και με γρήγορο γκολ του Σακιρί στο 48’ πήρε προβάδισμα. Στο 78’ πέτυχε και δεύτερο γκολ ενώ ο τερματοφύλακας της Μπενάλιο με καθοριστικές αποκρούσεις κράτησε το υπέρ της αυτό σκορ. Στο 85’ μετά από λάθος του τερματοφύλακα της, οποίος υπέπεσε σε πέναλτι, η Αλβανία μείωσε σε 2-1. Με πολλές απουσίες στη σημερινή αναμέτρηση η Εθνική ομάδα της Ελβετίας αφού θα απουσιάσουν ο μεσοεπιθετικός Σακιρί(Μπάγερν), οι αμυντικοί Κλόζε(Βόλφσμπουργκ) και Λιχτσάινερ(Γιουβέντους) και οι μέσοι Σβέγκλερ(Άϊντραχ Φρανκ) και Τσούμπερ(ΤΣΣΚΑ Μόσχας) ενώ θα απουσιάσει και ο επιθετικός της Ζυρίχης Γκαβράνοβιτς. Τιμωρημένος κεντρικός αμυντικός Φον Μπέργκεν


ΣΛΟΒΕΝΙΑ: Δεν άφησε κανένα περιθώριο στην αντίπαλο της και με σπουδαίο ποδόσφαιρο πέτυχε μια σημαντική νίκη επί της Νορβηγίας με 3-0, όπου την έθεσε νοκ άουτ στην διεκδίκηση όποιας ελπίδας είχε για τη δεύτερη θέση. Και τα τρία τέρματα της ομάδα τα πέτυχε ο Νοβάκοβιτς. Πέτυχε δύο γκολ σε διάστημα δύο λεπτών, στο 13’ και στο 15’ ενώ στο 49’ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στα προκριματικά όπου με τον Κάτανετς στο πάγκο, η ομάδα φαίνεται να έχει αλλάξει ψυχολογία. Για να περάσει όμως στην επόμενη φάση θα πρέπει εκτός από το να κερδίσει τον σημερινό αγώνα στη Βέρνη να στραβοπατήσει η Ισλανδία στο Όσλο που αντιμετωπίζει τη Νορβηγία. Εκτός αποστολής οι μέσοι Μπίρσα(Μίλαν) και Ίλισιτς(Φιορεντίνα) που είναι τραυματίες, ενώ αμφίβολοι είναι ο αμυντικός Τζόκιτς και Μάταβζ. 

ΠΡΟΤΑΣΗ στοίχημα: Το κίνητρο των Σλοβένων είναι μεγάλο που σε συνδυασμό με τη μεταμόρφωση που παρουσιάζουν στα τελευταία παιχνίδια θα μπορέσουν να πάρουν τη νίκη. Οι Ελβετοί τα πάνε καλύτερα εκτός παρά εντός όπου έχουν δύο ισοπαλίες. ΔΙΠΛΟ με απόδοση 3,50 στις περισσότερες εταιριες στοιχηματων.