Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Στοίχημα: Μάντσεστερ Σίτι — Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ

 

Θα ξεκινήσω την στοιχηματική ανάλυση μου με μια σύντομη ιστορία για το «ντέρμπι του Μάντσεστερ», το Μάντσεστερ Σίτι — Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων έγινε στις 12 Νοεμβρίου 1881, όταν η Γουέστ Γκόρτον — που αργότερα θα γινόταν Μάντσεστερ Σίτι — φιλοξένησε την Νιούτον Χιθ — η οποία αργότερα θα γινόταν Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το παιχνίδι έληξε 3-0 υπέρ της δεύτερης (Γιουναϊτεντ). Εκείνη την εποχή, οι σύλλογοι ήταν μόνο δύο από τις πολλές νεοσύστατες ομάδες στην περιοχή του Μάντσεστερ και το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερη σημασία. Η πρώτη συνάντηση πρωταθλήματος μεταξύ των ομάδων έγινε τη σεζόν 1894/95, όταν η Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε με 2-5 στο Χάϊντ Ρόουντ. Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των συλλόγων που έλαβε χώρα στο υψηλότερο επίπεδο του Αγγλικού ποδοσφαίρου έγινε τον Δεκέμβριο του 1906, μια νίκη 3-0 της Σίτι σε έναν αγώνα της πρώτης Αγγλικής κατηγορίας.

Μέχρι τις 6 Μαρτίου 2022, έχουν πραγματοποιηθεί 187 συναντήσεις μεταξύ των ομάδων. Η Γιουνάιτεντ έχει κερδίσει 77 και η Σίτι 57, ενώ τα υπόλοιπα 53 παιχνίδια ολοκληρώθηκαν ως ισοπαλίες. Η Σίτι κέρδισε και τα δύο παιχνίδια την περασμένη σεζόν με 2-0 στο Ολντ Τράφορντ και 4-1 στο στάδιο Έτιχαντ.

Να μην χάσει επαφή από την κορυφή

Η Μάντσεστερ Σίτι μοιράζεται την δεύτερη θέση με την Τότεναμ. Δεδομένου ότι οι Σπερς έχασαν με 3-1 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ σήμερα, οι Πολίτες θα μπορούσαν να καταλάβουν αυτή την θέση μόνοι τους. Φυσικά, πρέπει να κερδίσουν εδώ για να μείνουν σε απόσταση αναπνοής με τους Κανονιέρηδες. Η φόρμα της είναι καλή, κέρδισε 3-0 την Γουλβς πριν από τη διεθνή ανάπαυλα.

Σύμφωνα με μένα, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι ξεκάθαρο φαβορί για τον τίτλο. Ο Ισπανός έχει καλά νέα καθώς ο Εμερίκ Λαπόρτ επέστρεψε μετά από τραυματισμό στο γόνατο. Φυσικά δεν αναμένεται να ξεκινήσει, καθώς στην καρδιά της άμυνας συνεχίζουν οι Μανουέλ Ακάντζι και Ρούμπεν Ντίας. Ο Τζον Στόουνς και ο Κάλβιν Φίλιπς μένουν εκτός δράσης λόγω τραυματισμού.

Να συνεχίσει νικηφόρα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε την σεζόν με δύο οδυνηρές ήττες — 2-1 από την Μπράιτον στο Ολντ Τράφορντ και 4-0 από την Μπρέντφορντ. Ωστόσο, οι Κόκκινοι Διάβολοι παίζουν πολύ καλύτερα στα επόμενα ματς αφού και κατάφεραν να κερδίσουν Λίβερπουλ, Σαουθάμπτον, Λέστερ και Άρσεναλ.

Η αυτοπεποίθηση των παικτών είναι υψηλότερη και ο προπονητής Έρικ τεν Χαχ έχει τους περισσότερους παίκτες του διαθέσιμους. Οι Αντονί Μαρσιάλ και Μάρκους Ράσφορντ έχουν αναρρώσει από τραυματισμό και προπονούνται με την ομάδα αυτή την εβδομάδα. Ο Χάρι Μαγκουάιρ υπέστη τραυματισμό στον μηριαίο κατά τη διάρκεια της διεθνούς αποστολής, αλλά οι Ραφαέλ Βαράν και Λισάντρο Μαρτίνεθ αναμενόταν να ξεκινήσουν ούτως ή άλλως. Οι Μάρτιν Ντουμπράφκα, Ντόνι φαν ντε Μπέικ, Μπράντον Γουίλιαμς και Άαρον Γουάν-Μπισάκα εξακολουθούν να παλεύουν με τραυματισμούς. Ο Τεν Χαγκ θα πρέπει να αποφασίσει μεταξύ του Κασεμίρο και του Σκοτ ​​ΜακΤόμινεϊ για μία θέση στη μεσαία γραμμή.

Πρόβλεψη Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Νομίζω ότι η Σίτι θα κερδίσει το ντέρμπι της πόλης. Και πιστεύω ότι θα κερδίσει με τουλάχιστον δύο γκολ. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει διαφορά κατηγορίας και ποιότητας μεταξύ δύο ομάδων. Επιπλέον, η Σίτι έχει δύο παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά — τον Ντε Μπρόινε και τον Χάαλαντ. Ο τελευταίος θα μπορούσε να γίνει ο πρώτος παίκτης που θα πετύχει χατ-τρικ σε τρεις διαδοχικούς εντός έδρας αγώνες της Premier League.

Μάντσεστερ Σίτι vs Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Επιλογή: Μάντσεστερ Σίτι -1,5 ΑΧ @ 1,98