Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Όλα τα φώτα στραμμένα σε Τουρκία και Ισπανία

Λίγα και καλά τα παιχνίδια που περιλαμβάνει το ποδοσφαιρικό πρόγραμμα της Δευτέρας
sos

Μια γεμάτη εβδομάδα είναι αυτή που αρχίζει από σήμερα, καθώς σε πολλά πρωταθλήματα διεξάγεται εμβόλιμη αγωνιστική. Με τις επόμενες δύο μέρες να είναι γεμάτες σπουδαία παιχνίδια, απόψε διεξάγονται μόλις επτά ματς. Πάντως χρειάζονται ιδιαίτερα προσεκτική προσέγγιση, αφού τα σημεία δεν είναι ξεκάθαρα.

367 Γκαζιαντέπσπορ – Φενερμπαχτσέ

Τη μοναχική της πορεία στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος συνεχίζει η Φενερμπαχτσέ, η οποία έχει διαφορά 4 βαθμών από τη δεύτερη Μπεσίκτας και μάλιστα με δύο αγώνες λιγότερους. Η Γκαζιαντέπ είναι στη μέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς, αλλά η διαφορά που τη χωρίζει από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη είναι μόλις ένα τρίποντο. Απόψε πάντως δεν θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου της, καθώς είναι τιμωρημένοι και στις κερκίδες θα βρεθούν, ως είθισται, μόνο γυναίκες και παιδιά.

Προέρχεται πάντως από μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Κόνιασπορ φτάνοντας έτσι στις τρεις συνεχόμενες νίκες και δημιουργώντας μια διαφορά ασφαλείας από την κόκκινη γραμμή της τάξεως των οκτώ βαθμών. Άλλωστε αυτός είναι και ο πραγματικός στόχος. Οι φιλοξενούμενοι πάντως τον τελευταίο καιρό δεν έχουν καλά αποτελέσματα μακριά από το γήπεδό τους, αφού πριν τη διακοπή με την Τραμπζονσπόρ είχε μία ισοπαλία και τρεις ήττες. Δύσκολη η επιλογή σημείου, θα μπορούσε κανείς πάντως να ρισκάρει στην ισοπαλία σε ένα σύστημα με ζητούμενα. Το εκατέρωθεν σκοράρισμα κατά πρώτο λόγο στις νομιμες στοιχηματικες και το όβερ σε δεύτερο μπορούν να παιχτούν.

368 Μετς – Μπρεστ

Συνεχίζεται ο μαραθώνιος της Β’ Γαλλίας με τη Μετς να αντέχει ακόμη και να διατηρείται στην κορυφή της βαθμολογίας. Αν τελικά καταφέρει να πάρει το τρίποντο απόψε θα αυξήσει τη διαφορά της από την 4η θέση που αφήνει εκτός ανόδου στους 11 πόντους. Βασισμένη στην εξαιρετική της άμυνα (καλύτερη επίδοση της κατηγορίας) και διατηρώντας το αήττητο στο σπίτι της μετά από 13 παιχνίδια (6 νίκες και 7 ισοπαλίες) έχει βάλει υποθήκη για την άνοδο.

Πάντως στα τελευταία παιχνίδια δεν εντυπωσιάζει τόσο με την απόδοσή της. Η Μπρεστ από τη δική της πλευρά βρίσκεται στη 13η θέση, έχοντας μια διαφορά πέντε πόντων από την επικίνδυνη ζώνη. Θα παίξει για να μην χάσει και έτσι το παιχνίδι αναμένεται ιδιαίτερα κλειστό. Η έδρα έχει τον πρώτο λόγο, αλλά οι πολλές ισοπαλίες αποτελούν τροχοπέδη σε μια τέτοια επιλογή. Από εκεί και πέρα το no goal στις νομιμες στοιχηματικες δείχνει πολύ πιθανό .

371 Σετούμπαλ – Εστορίλ

Ενδιαφέρον είναι το παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της 24ης αγωνιστικής στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Η Σετούμπαλ βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Εστορίλ είναι σταθερά 4η και χωρίς να κινδυνεύει ιδιαίτερα. Αμφότερες προέρχονται από θετικά αποτελέσματα και θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν σε αυτό το ρυθμό. Μπορεί να δίνεται ως καθαρό φαβορί η Εστορίλ, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Η Σετούμπαλ άλλωστε έχει δώσει ως τώρα 8 παιχνίδια πρωταθλήματος στο γήπεδό της (και 12 συνολικά) και έχει χάσει μόνο από την Μπενφίκα. Η παράδοση των ομάδων δείχνει πως τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων έχουν αρκετά γκολ. Έτσι μπορούμε να επιλέξουμε είτε το όβερ είτε το εκατέρωθεν σκοράρισμα, τα οποία είναι πολύ δελεαστικά, αφού προσφέρονται σε τιμές αουτσάιντερ. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγουμε και το ρίσκο της επιλογής σημείου, το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο.

372 Αλμερία – Σοσιεδάδ  

Κρίσιμης βαθμολογικής σημασίας είναι το παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώνεται η 19η αγωνιστική στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Αλμερία βρίσκεται εντός της επικίνδυνης ζώνης, αλλά με νίκη απόψε μπορεί να φτάσει την Οσασούνα στη 16η θέση της βαθμολογίας. Αντίθετα η Σοσιεδάδ είναι 6η και θέλει να αυξήσει τη διαφορά της από τη Βιγιαρεάλ με την οποία κυνηγάνε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι γηπεδούχοι πάντως τον τελευταίο καιρό πάνε από το κακό στο χειρότερο και έχουν τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία τους παιχνίδι. Το τελευταίο αποτέλεσμα ήταν η ήττα με 3-1 από τη Ράγιο Βαγιεκάνο. Το πρόγραμμά της είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού έχει ξανά παιχνίδι την Πέμπτη και έναν… τελικό με τη Βαγιαδολίδ με την οποία τη στιγμή αυτή τις χωρίζει μόλις ένας βαθμός.

Οι φιλοξενούμενοι προέρχονται από μια μεγάλη νίκη επί της Βαλένθια με 1-0 και θέλουν να συνεχίσουν έτσι αφού ακόμη πιστεύουν στην είσοδό τους στην πρώτη τετράδα, όπου δίνουν μεγάλη μάχη με την Μπιλμπάο. Πρέπει όμως να νικήσουν για να διατηρηθούν στο -6. Πολύ δύσκολο παιχνίδι το οποίο μπορεί να κυλήσει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Η απόδοση του διπλού είναι σε φυσιολογικά επίπεδα για τις απαιτήσεις του αγώνα, αλλά ούτως ή άλλως κρύβει μεγάλο ρίσκο στις νομιμες στοιχηματικες.